Særlige hovedforløbs-krav presser skolerne og vejlederne

EUD: De faglige udvalg får nu lov til at sætte forskellige adgangskrav til erhvervsuddannelsernes hovedforløb, og det tegner til at blive en tung ekstraopgave for skolerne og vejlederne.
De nye adgangskrav til hovedforløbene tegner til at blive en tung ekstraopgave for vejlederne og erhvervsskolerne.
De nye adgangskrav til hovedforløbene tegner til at blive en tung ekstraopgave for vejlederne og erhvervsskolerne. Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Eleverne skal fra dag ét af tage stilling til, hvilket hovedforløb de vil tage. Derfor ligger der en stor opgave i at vejlede de unge, mens de går på grundforløb 1, og jeg er slet ikke i tvivl om, at en stor del af tiden skal bruges på at afklare eleverne om deres uddannelsesvalg.

Lars Kunov
Direktør for Danske Erhvervsskoler
Landets erhvervsskoler og uddannelsesvejledere kan se frem til en kompleks ekstraopgave, når de faglige udvalg fra næste år kan fastsætte forskellige adgangskrav til de 108 hovedforløb på erhvervsuddannelserne.

Det er meldingen fra erhvervsskolerne, uddannelsesvejlederne og arbejdsmarkedets parter, efter et bredt politisk flertal i sidste uge fik forhandlet erhvervsuddannelsesreformen på plads.

Ud over det generelle adgangskrav til erhvervsskolerne på karakteren 02 i dansk og matematik blev aftalepartierne også enige om, at de faglige udvalg fremover kan fastsætte målrettede adgangskrav til de enkelte hovedforløb. Eksempelvis at man skal have haft matematik C-niveau for at blive optaget på datatekniker-hovedforløbet.

Kravene bliver en del af grundforløbsprøven, som ligger inden hovedforløbet. Det betyder, at både grund- og erhvervsskolerne samt UU-vejlederne skal være langt mere præcise, når de vejleder eleverne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00