Studiepladser skal væk fra storbyerne – men for hvilke penge?

De to milliarder kroner til at skabe studiepladser udenfor storbyerne vil regeringen blandt andet finde ved at skære i antallet af EU-studerende og spare på uddannelsernes markedsføring. Men der er flere årsager til, at man ikke har gjort det før. Hør mere i dagens Ajour.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) var i slutningen af maj med til at præsentere regeringens udspil, der skal flytte studiepladser væk fra storbyerne og ud i landet. På pressemødet var også statsminister Mette Frederiksen og indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S).
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) var i slutningen af maj med til at præsentere regeringens udspil, der skal flytte studiepladser væk fra storbyerne og ud i landet. På pressemødet var også statsminister Mette Frederiksen og indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S).Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Regeringen har præsenteret et bud på en uddannelsesreform, der skal rykke studiepladser ud af Danmarks store byer.

Planen koster 2 milliarder kroner, og dem vil regeringen blandt andet finde i to gamle travere, når det handler om finansiering:

  1. At skære i antallet af studiepladser til EU-studerende, som får SU.
  2. At spare på uddannelsesinstitutionernes brug af konsulenter og markedsføring.

Der er dog flere årsager til, at man ikke har sparet på de to områder endnu. Hør hvilke årsager i dagens Ajour, hvor redaktør på Altinget Forskning, Chris Lehmann, også vender, hvilke partier regeringen bør finde flertal for aftalen med.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ane Halsboe-Jørgensen

Beskæftigelsesminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00