Uddannelses betydning for unges sundhed og trivsel

KORT NYT: 16 procent af de unge får ikke en ungdomsuddannelse, og en del af disse unge har ofte store sundhedsproblemer senere i livet. Et nyt projekt skal nu undersøge uddannelses indvirkning på sundhed og trivsel.
Anne Justesen

Et nyt projekt sætter fokus på, hvilken effekt uddannelse har på sundhed og inklusion blandt unge. En del af de 16 procent unge, som ikke får en ungdomsuddannelse, oplever senere store sundhedsproblemer, og nogle af dem ender på førtidspension.

Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, KORA, skal nu undersøge, hvilke kommunale praksisser der kan hjælpe denne gruppe af unge bedre på vej.

Undersøgelsen skal blandt andet se på, omfanget af kommunernes sanktioner over for kontanthjælpsmodtagere, deres brug af erhvervsgrunduddannelse og antallet af praktikpladser spiller ind på, om de unge får en ungdomsuddannelse og et sundere liv.

Formålet med undersøgelsen er at udarbejde en række konkrete forslag til kommunerne om, hvordan de kan hjælpe unge med svage forudsætninger til at gennemføre en ungdomsuddannelse. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00