Dagbog fra en COP-aktivist - uge 2: 'Det var en stor forløsning endelig at få lov til at råbe'

De ægyptiske myndigheder lægger heftige begrænsninger på civilsamfundets handlerum under COP27. Demonstrationer må højst vare en halv time, medmindre de foregår for enden af en motorvej milevidt fra de møder og mennesker, der skal se dem.

Den norske klimaminister, Espen Barth Eide, mødtes med en gruppe aktivister - heriblandt danske Selma de Montgomery til COP'en. 
Den norske klimaminister, Espen Barth Eide, mødtes med en gruppe aktivister - heriblandt danske Selma de Montgomery til COP'en. Foto: Privat
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Selma de Montgomery deltager i COP’en som Klimaforkæmper for Unicef og klimaaktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse. Hendes fokusområde er sammenhængen mellem børnerettigheder og klimakrise. Hun har fortalt til Gitte Skotby-Young Ballenstedt.

SLUT PÅ FØRSTE UGE. START PÅ ANDEN UGE

Det var Global Day of Action med store demoer planlagt. Lørdag er dagen med den store folkelige mobilisering efter den første uge, og jeg havde en dag fuld af aktioner: Demo mod russisk gas og olie, men fordi man jo ikke må nævne specifikke lande, mødte folk op i tøj i ukrainske farver og skilte med budskabet ’fossil fuel kills’. Så lidt en demo i kodesprog, hvor folk selv måtte lægge to og to sammen. Det var den store Climate Justice March, hvor man normalt ser mange tusinder på gaden.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00