Løkke i samråd om Israel: ”Det er for meget”

Siden oktober har Israel og Palæstina fyldt historisk meget i dansk politik, og samtalen har ændret karakter undervejs. Lars Løkke Rasmussen (M) brugte det seneste samråd til at understrege Danmarks aktive rolle i en løsning af konflikten og åbnede for Palæstinas optagelse i FN.

Foto: Eduardo Soteras Jalil/3F
Mikala Satiya Rørbech

Konflikten mellem Israel og Palæstina har fyldt historisk meget på Christiansborg siden Hamas' terrorangreb på civile israelere den 7. oktober sidste år og Israels blodige modsvar i Gaza. 

Men noget tyder på, at kanterne i den danske politiske debat om konflikten er slebet lidt af undervejs. I hvert fald bemærker flere parter nu, at tonen har ændret sig efter det seneste samråd torsdag.

Her havde Sascha Faxe (ALT), Christian Friis Bach (R) og Trine Pertou Mach (EL) bedt udenrigsministeren redegøre for, “hvilke tiltag, regeringen vil iværksætte, for at Danmark lægger maksimalt pres på Israel og Hamas for at efterleve Den Internationale Domstols kendelse i sagen Sydafrika vs. Israel om mulige overtrædelser af FN's folkedrabskonvention i Gaza.”

Jeg vil gerne understrege, at regeringen vil fastholde den aktive tilgang både bilateralt og via EU

Lars Løkke Rasmussen (M)
Udenrigsminister

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024