Millioner indsamlet til Ukraine er ikke brugt endnu  

To år efter den store Ukraine-indsamling venter millioner af nødhjælpskroner fra private, fonde og virksomheder stadig på at blive brugt.

18 hjælpeorganisationer var udvalgt til at få del i pengene fra støttekoncerten 'Sammen for Ukraine' i 2022. Flere indsamlinger og bevillinger til Ukraine er kommet til siden. Nu viser Altingets optælling at mere end hver femte krone er uforbrugt. 
18 hjælpeorganisationer var udvalgt til at få del i pengene fra støttekoncerten 'Sammen for Ukraine' i 2022. Flere indsamlinger og bevillinger til Ukraine er kommet til siden. Nu viser Altingets optælling at mere end hver femte krone er uforbrugt. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Martha NybroeMikala Satiya Rørbech

Rådhuspladsen var tæt pakket med mennesker, 17 af Danmarks kendte kunstnere stillede op, og både DR og TV2 sendte live. Støttekoncerten ’Sammen for Ukraine’ i marts 2022 var en kæmpe succes.

Borgere, virksomheder og fonde gav tilsammen mere end 165 millioner inden koncerten var slut, og i månederne efter kom der yderligere penge ind. Den samlede indtægt fra koncerten landede på 205 millioner kroner til ofrene for krigen i Ukraine.

For de fleste af de 18 humanitære nødhjælpsorganisationer, som var udvalgt på forhånd til at få del i pengene fra koncerten, blev det startskuddet til en massiv indsats for flygtningene.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024