Dødsfald: Journalist og forfatter Robert Fisk (74)

Den britiske journalist og forfatter Robert Fisk er død i en alder af 74 år. Han vil blandt andet blive husket som en af de få, der fik lov til at interviewe Al-Qaeda-stifter Osama bin Laden.

Martin Mauricio

Den britiske journalist og forfatter Robert Fisk døde fredag på et hospital i Dublin, hvor han var blevet hasteindlagt med en blodprop i hjernen. Han blev 74 år gammel.

Det skriver The Irish Times ifølge Politiken. 

Robert Fisk er særligt kendt for sine mange reportager og historier fra og om Mellemøsten, som han har berettet i sin karriere som udenrigsreporter. Han skrev i mange år for den anerkendte britiske avis The Independent.  

Han er en af de ganske få journalister fra Vesten, der har interviewet Al-Qaeda-stifter Osama bin Laden. Det gjorde han hele tre gange mellem 1993 og 1997.

Robert Fisk har dækket både borgerkrigen i Libanon, krigene i Afghanistan og krigen i Syrien. Han har modtaget flere britiske og internationale priser for sit arbejde, men i sin dækning af sidstnævnte konflikt er han de senere år blevet kritiseret for at viderebringe propaganda fra det syriske regime vedrørende mulige gasangreb mod civilbefolkningen. 

Han er desuden forfatter til flere bøger. Blandt andet 'Pity The Nation' om borgerkrigen i Libanon og landets historie samt 'The Great War of Civilisation', hvor han kritiserer de vestlige landes tilgang til konflikterne i Mellemøsten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00