Finanslovsudspil: Reguleringsmekanisme sikrer ekstra millioner til ulandsbistanden

NEDSLAG: Ulandsbistanden falder i 2021 på grund af coronakrisens indvirken på dansk økonomi, godt halvdelen af bistanden går til Afrika, og klimaet fylder mere på udviklingsområdet i regeringens finanslovsudspil.

Minister for udviklingssamarbejder Rasmus Prehn (S) besøgte i januar en stor gruppe internt fordrevne i Kaya, Burkina Faso. Landet er et af de lande, der er særligt fokus på i regeringens finanslovsudspil.
Minister for udviklingssamarbejder Rasmus Prehn (S) besøgte i januar en stor gruppe internt fordrevne i Kaya, Burkina Faso. Landet er et af de lande, der er særligt fokus på i regeringens finanslovsudspil.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Hullet i den danske udviklingsbistand ser ikke ud til at blive helt så stort som ventet. Det står klart, efter at regeringen mandag præsenterede et bud på finansloven for 2021.

Men det skyldes ikke, at regeringen aktivt har fulgt støttepartiernes opfordring om at lukke det hul, der opstår, fordi dansk økonomi er coronaramt og dermed skrumper.

For målet om at bruge 0,7 procent af Danmarks bruttonationalindkomst (bni) er uændret i regeringens udspil. Og den har heller ikke valgt at videreføre en ekstrabevilling på 150 millioner kroners klimabistand, som kom med i dette års finanslov.

0:000:00