Før militærkup ville regeringen nedskalere indsatsen i Myanmar. Nu vil minister se tiden an

KUP: "Her og nu stopper vi med at give pengene til en ikke-legitim regering, som ikke har politikere, men soldater i uniformer. Men vi fortsætter med de engagementer, der ellers er," siger udviklingsminister oven på militærkup i Myanmar.

"Vi står på et meget, meget tidligt tidspunkt, efter at vi har fået et militært regime i Myanmar igen – og det er en forfærdelig situation," siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S).<br><br>
"Vi står på et meget, meget tidligt tidspunkt, efter at vi har fået et militært regime i Myanmar igen – og det er en forfærdelig situation," siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S).

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Vi bliver nødt til at vide noget mere, inden vi siger, hvad der skal gives af tilsagn. Det er simpelthen for tidligt at ryste ting ud af ærmet.

Flemming Møller Mortensen (S)
Minister for udviklingssamarbejde
Fakta
I finansloven for 2021 er bevillingerne til Myanmar, Bangladesh og Afghanistan nedjusteret med 364 millioner kroner. 

Frem for at lave nye, flerårige landeengagementer, som finansloven for 2020 lagde op til, er de nuværende programmer i stedet forlænget med et ekstra år. 

Det er bevillingen til Myanmar, der er beskåret mest. Den sænkes med 220 millioner kroner til 50 millioner.

Meget kan ske på få dage.

For få dage siden mente regeringen, at Myanmar var blandt de asiatiske lande, som skulle nedprioriteres i udviklingssamarbejdet til fordel for afrikanske nationer.

Siden har militæret i det sydøstasiatiske land anholdt den reelle leder, Aung San Suu Kyi, og indført undtagelsestilstand. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00