Kritik af statsstøttet tænketank breder sig til Christiansborg

KRITIK: Uroen i geledderne hos Atlantsammenslutningen vokser. Dansk Folkepartis Peter Skaarup vil have udenrigsministeren og forsvarsministeren på banen i sagen om regnskabsrodet i tænketanken, der hvert år modtager mere end en million kroner i offentlig støtte.

Udenrigsministeren og forsvarsministeren må sætte ind og finde ud af, hvad der er op og ned i sagen," siger DF's Peter Skaarup, der er medlem af repræsentantskabet for Atlantsammenslutningen, der er kommet i økonomiske problemer på grund af regnskabet for 2019.
Udenrigsministeren og forsvarsministeren må sætte ind og finde ud af, hvad der er op og ned i sagen," siger DF's Peter Skaarup, der er medlem af repræsentantskabet for Atlantsammenslutningen, der er kommet i økonomiske problemer på grund af regnskabet for 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Andreas Krog Maja Hagedorn Mads Mose Vikkelsø

Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, vil have udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S) til personligt at gå ind i sagen om regnskabsrodet i den statsstøttede sikkerhedspolitiske tænketank Atlantsammenslutningen.

Atlantsammenslutningen har i mange år været på finansloven og modtager årligt 790.000 kroner fra Udenrigsministeriet. Desuden kan foreningen hvert år få op til 250.000 kroner fra Forsvarsministeriet til konkrete projekter.