Ungepanel af danske og afrikanske unge skal rådgive udviklingsministeren

Flemming Møller Mortensen (S) nedsætter et ungepanel, der skal give input til Danmarks udviklingssamarbejde med unge. Panelet består af seks danske og otte afrikanske unge frivillige.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) har nedsat et ungepanel, der skal give input til Danmarks udviklingssamarbejde.
Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) har nedsat et ungepanel, der skal give input til Danmarks udviklingssamarbejde.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

"Det er de unge, der skal leve med de langsigtede konsekvenser af nutidens kriser såsom klimaforandringerne og covid-19-pandemien."

Sådan begrunder udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) valget om at nedsætte et ungepanel, der skal rådgive ministeren om Danmarks udviklingssamarbejde med unge det næste år. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Panelet består af seks danske unge, der er indstillet af Dansk Ungdoms Fællesråd og otte afrikanske unge fra lande, der indgår i udviklingssamarbejder med Danmark. Ungepanelet skal have kvartalsvise møder med ministeren og bidrage med unges perspektiver på det danske udviklingssamarbejde.

0:000:00