Om  
Msgr. Tarcisio Isao Kikuchi

Verdens næststørste humanitære netværk har fået ny topledelse

Konføderationen Caritas Internationalis har efter et halvt år uden en topledelse mandag aften udvalgt en ny. Pave Frans valgte dengang pludseligt at afsætte den foregående.

Ærkebiskoppen af Tokyo, Msgr. Tarcisio Isao
Kikuchi, blev valgt som ny formand.
Ærkebiskoppen af Tokyo, Msgr. Tarcisio Isao Kikuchi, blev valgt som ny formand.Foto: Caritas Internationalis
Lærke Møller Hansen

I et halvt år har verdens næststørste humanitære netværk Caritas Internationalis manglet en topledelse.

Nu er der fundet nogle ledende skikkelser til at overtage roret igen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Caritas Internationalis.

Den nye topledelse blev udpeget på konføderationens generalforsamling i Rom, der startede torsdag og afsluttes tirsdag, lyder det.

”Den midlertidige ledelse har gjort et godt stykke arbejde, ikke mindst i forhold til at forberede generalforsamlingen og de nye vedtægter. Sammen med valget af den nye ledelse og vedtagelsen af den nye strategiske ramme er konføderationen i god form til en udfordrende fremtid,” udtaler Maria Krabbe Hammershøy, generalsekretær i Caritas Danmark.

Usund arbejdskultur

Det sker, efter at pave Frans i november 2022 valgte at fyre topledelsen med øjeblikkelig virkning som resultat af en ekstern undersøgelse af arbejdsmiljøet i sekretariatet.

Beslutningen blev dengang begrundet med, at man ville gøre op med en usund arbejdskultur.

I den mellemliggende tid har der siddet en midlertidig ledelse, som altså nu bliver skiftet ud.

Caritas Internationalis er en sammenslutning af 162 katolske nødhjælps-, udviklings- og sociale serviceorganisationer, der har kontorer i over 200 lande og territorier verden over.

Den nye formand er ærkebiskoppen af Tokyo, Msgr. Tarcisio Isao Kikuchi. Han har bestredet mange forskellige roller inden for konføderationen, heriblandt som formand for både Caritas Japan og Caritas Asien.

Generalsekretær i Caritas Australien Kirsty Robertson blev valgt som ny næstformand. Derudover blev Patrick Debucquois, der tidligere har været intern revisor for Caritas Europa, valgt som konføderationens nye interne revisor.

Alistair Dutton blev valgt som ny generalsekretær, som har mere end 25 års erfaring med humanitært arbejde og er pt. generalsekretær i Caritas Skotland.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Msgr. Tarcisio Isao Kikuchi

Formand, Caritas Internationalis, ærkebiskop af Tokyo
Præsteuddannelse

0:000:00