Vismænd advarer mod langsom udrulning af vacciner i ulande

Danmark bør gøre mere for at hjælpe verdens mest sårbare lande med vacciner, lyder det fra partier og Oxfam IBIS oven på ny rapport om Danmarks økonomi.

En mand fra bliver vaccineret på Ruaraka Uhai Neema-hospitalet i Nairobi, Kenya, hvor der ifølge New York Times er givet 1,8 doser per 100 mennesker. Til sammenligning er der i Danmark givet 56 doser, mens der i Israel er givet 117 doser per 100 mennesker.
En mand fra bliver vaccineret på Ruaraka Uhai Neema-hospitalet i Nairobi, Kenya, hvor der ifølge New York Times er givet 1,8 doser per 100 mennesker. Til sammenligning er der i Danmark givet 56 doser, mens der i Israel er givet 117 doser per 100 mennesker.Foto: Baz Ratner/Reuters/Ritzau Scanpix
Maja HagedornDaniel Bue Lauritzen

Som en tung sky hænger "den formentlig største trussel" over en ellers optimistisk prognose for dansk økonomi og verdensøkonomien, der netop er offentliggjort i en ny vismandsrapport:

En langsom og ufuldstændig vaccineudrulning i verdens fattigste lande.

Det kan nemlig medføre både nye og farligere varianter, som de nuværende vacciner måske ikke er så effektive overfor, og som vil sprede sig til andre lande, der på ny må lukke ned og indføre restriktioner. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00