René Gade
 svarer 
Søren Pape Poulsen

René Gade (ALT) spørger justitsministeren, Søren Pape Poulsen, i hvilket omfang de bemærkninger, som fremgår af høringssvaret fra Københavns Universitet, er indarbejdet i det endelige sammenskrevne lovforslag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 117, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, i hvilket omfang de bemærkninger, som fremgår af høringssvaret fra Københavns Universitet, er indarbejdet i det endelige sammenskrevne lovforslag?

Svar fra tirsdag den 18. december 2018
Et udkast til lovforslaget har været sendt i høring hen over sommeren. Efterfølgende har et revideret udkast, hvor der er taget højde for en række af de bemærkninger, der blev afgivet i forbindelse med høringen, været sendt i fornyet høring.

I det første lovudkast var der lagt op til, at aktiver, der tilfalder en fond som arv eller gave, skulle være uddelingsaktiver, medmindre arvelader eller gavegiver havde bestemt, at aktiverne skulle være kapitalaktiver.

Københavns Universitet pegede i forbindelse med høringen over dette lovudkast bl.a. på, at den foreslåede løsning ville have negative skattemæssige konsekvenser for fondene. Københavns Universitet foreslog derfor i sit høringssvar en model, hvorefter fonden – med henblik på at løse de påpegede skattemæssige udfordringer – får mulighed for selv at bestemme, om en donation helt eller delvist skal tilfalde den bundne kapital.

Den løsning, der nu lægges op til i det fremsatte lovforslag, indebærer, at fondsbestyrelsen får valgfrihed til at bestemme, om arv og gave skal være kapital- eller uddelingsaktiver, medmindre arvelader eller gavegiver har truffet anden bestemmelse.

Den model, der fremgår af det fremsatte lovforslag, er således i overensstemmelse med det forslag, som Københavns Universitet stillede i sit høringssvar. Det fremsatte lovforslag tager dermed også højde for de skattemæssige udfordringer, som Københavns Universitet påpegede. Det bemærkes, at universitetet ikke i forbindelse med den fornyede høring har afgivet et nyt høringssvar.

0:000:00