Her uddannes udviklingshæmmede til samfundet

SOCIALSTAFET: TV-Glad er verdens første TV-station for udviklingshæmmede, og TV-Glad Fonden har haft succes med at uddanne og beskæftige flere og flere handicappede. Læs her hvordan, og hvem der er den næste modtager af 'socialstafetten'.
Foto: TV-Glad

Vores mål er, at mennesker med handicap inkluderes i samfundet og får mulighed for at udvikle deres fulde potentiale.

Mikkel Holmbäck
Adm. direktør, TV-Glad Fonden
Fakta
Altinget | Social og Forebyggelse har sat gang i en såkaldt socialstafet med fokus på alle de gode eksempler på social- og forebyggelsesområdet, der virker og finder sted i kommuner, stat, frivillige organisationer osv.

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid til kommuner, der hjælper folk tilbage på arbejdsmarkedet efter svære sociale problemer.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) satte stafetten i gang med et indlæg 16. marts 2012.

Foreløbige modtagere af stafetten:
Herning Kommune
Faaborg-Midtfyn Kommune
Aarhus Kommune
Københavns Kommune
Familiecentret Spiren i Holstebro Kommune
Youth Explorer - Et Eksperiment

Af Mikkel Holmbäck
Adm. direktør, TV-Glad Fonden

TV-Glad er verdens første TV station for udviklingshæmmede. TV-Glad gik i luften den 29. juni 1999. TV-Glad Fonden er en dansk organisation, der arbejder på global distribution.

Formål
TV-Glad Fonden er drevet af en stærk idé om, at udviklingshæmmede og andre mennesker med handicap kan producere og levere vedkommende og originale bidrag til kulturen og samfundslivet mere bredt.

Vores mål er, at mennesker med handicap inkluderes i samfundet og får mulighed for at udvikle deres fulde potentiale. At de kvalificeres til et aktivt samfundsliv, hvor de gør brug af deres ytringsfrihed via tilgængelige medier og andre udtryksformer, og hvor de bidrager med værdiskabelse og meningsfulde produkter.

0:000:00