Ansatte i jobcentre dumper Støjberg

KORT NYT: De ansatte i landets jobcentre har dyb mistillid til beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V). Et klart flertal af medarbejderne mener, at ministeren er ude af stand til at rydde op i sit enorme bureaukrati, og at hun mangler respekt for deres arbejde.

Denne mistillid fremgår klart af svarene fra 854 ansatte i landets jobcentre, der har deltaget i en ny undersøgelse udført af HK/Kommunal og Kaas & Mulvad for Ugebrevet A4.

Ifølge undersøgelsen tror 9 ud af 10 medarbejdere - 87 procent - at Inger Støjberg vil være ude af stand til at fjerne noget af den administrative byrde fra deres skuldre. Sølle to procent har tillid til ministeren på det punkt.

"Der er blevet talt og talt om i flere år, at der skal afbureaukratiseres, og nu taler Inger Støjberg også om det. Men personligt tror jeg ikke, det kommer til at ske. Inden for mit område - sygedagpenge - er det bare gået fra slemt til værre med de administrative opgaver, så jeg nu bruger omkring 80 procent af min tid på det," siger Vivianne Tjeder til Ugebrevet A4.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00