Ministerium bekræfter: Flere skal i nyttejob og kravene bliver lempet

Efter der har været rejst tvivl om efterårets politiske aftale om nyttejob, slår Beskæftigelsesministeriet fast, at flere kontanthjælpsmodtagere skal aktiveres i nyttejob med eksempelvis at klippe buske, og at de såkaldte værnsregler på området bliver afskaffet.

Beskæftigelsesministeriet slår fast, at de såkaldte værnsregler for nyttejob bliver afskaffet, og at man forventer flere kontanthjælpsmodtagere i nyttejob med den kommende lov på området. Det er dog op til kommunerne at lave en individuel vurdering af, om den ledige har bedst af at komme i nyttejob eller få en anden indsats. 
Beskæftigelsesministeriet slår fast, at de såkaldte værnsregler for nyttejob bliver afskaffet, og at man forventer flere kontanthjælpsmodtagere i nyttejob med den kommende lov på området. Det er dog op til kommunerne at lave en individuel vurdering af, om den ledige har bedst af at komme i nyttejob eller få en anden indsats. Foto: Thomas
Rikke Brøndum

Forvirringen var stor, da beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fornylig udtalte til A4 Medier, at indvandrere på kontanthjælp alligevel ikke behøver at blive sendt ud og klippe træer eller gøre kommunernes toiletter rene. 

Det var ellers intentionen i den politiske aftale, som SVM-regeringen indgik med Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne i efteråret om, at indvandrere på kontanthjælp fremover skal aktiveres i 37 timer om ugen.

Kort efter udsendte 3F en pressemeddelelse om, at regeringen derfor også burde droppe planerne om at afskaffe de såkaldte værnsregler, der i dag beskytter kommunernes medarbejdere mod at blive udkonkurreret af de lediges gratis arbejdskraft.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00