Mikkel Bjørn
 spørger 
Ane Halsboe-Jørgensen

Vil ministeren bekræfte, at offentlige ydelser i Danmark som førtidspension, brøkpension, pensionstillæg og folkepension ikke kan udbetales til udlændinge i udlandet, der er dømt til udvisning?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Indfødsretsudvalget, Spørgsmål 175

Vil ministeren bekræfte, at offentlige ydelser i Danmark som f.eks. førtidspension, brøkpension, pensionstillæg og folkepension ikke kan udbetales til udlændinge i udlandet, der er dømt til udvisning? Der henvises til artiklen "Overfald med skruetrækker kostede Sidik livet - nu har drabsmanden fået sin dom” på fyens.dk, 13. maj 2024, herunder sætningen:

"Husnija Tiro har været i Danmark siden 1993, men har i en "stor del af tiden" opholdt sig i Bosnien, hvor han ejer et hus, som han har arvet fra sine forældre. Han har kone, børn og børnebørn i Danmark, men taler ikke dansk og har ikke været på arbejdsmarkedet i Danmark”.

0:000:00