Støjberg og Nedergaard forsvarer lavere skolepraktikløn

BESPARELSER: Både undervisningsministeren og beskæftigelsesministeren forsvarer reduktionen af skolepraktikydelsen og produktionsskoleydelsen og mener ikke, det er et brud på aftalen om "Flere i arbejde".
Marie Dissing Sandahl
"Der er ikke hold i påstanden om, at regeringen med aftalen om genopretningen af dansk økonomi bryder med aftalen om flere i arbejde," slog beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) fast tirsdag på et samråd.

Som en del af genopretningspakken reduceres den ydelse, som unge på produktionsskoler og unge i skolepraktik modtager. Det mener oppositionen er et brud på aftalen om "Flere i arbejde" fra 2002, men ministeren afviser, at det hænger sådan sammen. Hun fremhævede, at hverken skolepraktikydelse eller produktionsskoleydelse er "nævnt med et eneste ord i aftaleteksten".

Inger Støjberg forsikrede desuden, at "regeringen selvfølgelig prioriterer indsatsen for at få unge mennesker i job og i uddannelse meget højt".

Besparelserne er nødvendige
Med henvisning til den økonomiske krise og underskuddet på det offentlige finanser mener begge ministre, at alle må holde for. Men begge ministre kerer sig om de unge og uddannelsesområdet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00