Fair Løsning skaber ulighed

ULIGHED: Realiseres Fair Løsnings 12 minutter ekstra daglig arbejdstid, skal overførselsindkomsterne ikke følge lønindkomsten op. Sådan lyder det fra LO og S. CEPOS kalder det fornuftigt.
Foto: Colourbox
Morten Øyen

Det er jo logisk nok, at når man øger arbejdstiden for at klare holdbarhedsproblemerne i samfundet, så skal der ikke ske en ekstraordinær stigning i overførslerne. Det har aldrig været udgangspunktet.

Jan Kæraa Rasmussen
Cheføkonom i LO
Fakta
Satsreguleringsloven giver overførselsindkomsterne "lønforhøjelse". Alle partierne på Christiansborg, undtagen Enhedslisten, er i forliget om satsreguleringsloven. Overførslerne reguleres i forhold til lønudviklingen på arbejdsmarkedet (satsregulering). I 2010 er overførslerne reguleret på grundlag af lønudviklingen i 2008.

Følgende overførselsindkomster reguleres efter Lov om satsregulering:

Aktivering, Arbejdsskadeforsikring, Beskæftigelsestillæg og løntilskud, befordringsgodtgørelse, Bidrag til Arbejdsmarkedets Tillægspension, Dagpenge, Delpension, Efterløn, Erstatning til besættelsestidens ofre, Fleksydelse, Kontanthjælp, Revalidering og ledighedsydelse, Sygedagpenge.

Kilde: http://www.socialpaedagogen.dk
Overførselsindkomsterne skal ikke følge lønindkomsten op, hvis Socialdemokraternes og SF's ønske om, at danskerne skal arbejde 12 minutter ekstra om dagen realiseres. Sådan lød det
Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00