Står millioner af ledige i EU på spring for at arbejde i Danmark? Nye tal splitter arbejdsmarkedets parter

I bedste fald er der kun 90.000 ledige europæere, som er interesserede i at arbejde i Danmark og ikke mange millioner, lyder det fra DA på baggrund af tal fra EURES. 3F kalder DA’s udlægning af tallene helt forfejlet.

I debatten om udenlandsk arbejdskraft påpeger DA nu, at der langt fra er millioner af europæere at rekruttere blandt for danske virksomheder. Fagforeningen 3F mener, at arbejdsgiverforeningens brug af oplysningerne fra jobdatabasen EURES er forfejlet.
I debatten om udenlandsk arbejdskraft påpeger DA nu, at der langt fra er millioner af europæere at rekruttere blandt for danske virksomheder. Fagforeningen 3F mener, at arbejdsgiverforeningens brug af oplysningerne fra jobdatabasen EURES er forfejlet.Foto: Colourbox.dk
Rikke Brøndum

Danske virksomheder kan ikke nøjes med blive indenfor Europas grænser i jagten på flere medarbejdere.  

I hvert fald ikke, hvis man spørger Dansk Arbejdsgiverforening, der med nye tal bærer brænde til bålet i debatten om udenlandsk arbejdskraft kort før regeringen ventes at foreslå en ny og lavere beløbsgrænse.

Forbund som 3F og HK har peget på, at virksomhederne kan rekruttere blandt 13 millioner registrerede ledige i EU, som kan arbejde i Danmark uden først at søge om opholdstilladelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00