Rekordantal mangler praktikplads

PRAKTIK: Undervisningsministeren glæder sig over et højt antal nye uddannelsesaftaler, men antallet af elever, som står uden praktikplads, er også steget med 43 procent siden samme tid sidste år.
Marie Dissing Sandahl
Antallet af erhvervsskoleelever uden praktikplads er nu oppe på 9.114. Det er det højeste antal siden 2005, og det er en stigning på 43 procent siden samme tidspunkt sidste år, viser den seneste opgørelse fra Undervisningsministeriet. Antallet af elever i skolepraktik er dog også steget voldsomt med 79 procent, og 4.262 elever benytter sig nu af alternativet sammenlignet med samme tid sidste år.

Men antallet af indgåede praktikpladsaftaler er dog også steget med 19 procent i den første halvdel af året. Og det hæfter undervisningsminister Tina Nedergaard (V) sig ved.

"Jeg er meget tilfreds med, at den positive udvikling ser ud til at have bidt sig fast. Det viser, at de initiativer, vi har taget, virker. Men der er stadig unge, som mangler en praktikplads, og derfor er det vigtigt, at skoler, faglige udvalg, arbejdsmarkedets parter og brancheorganisationer fortsætter det gode arbejde for at skaffe flere praktikpladser," siger ministeren i en kommentar til tallene.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00