Debat

A-kasserne kan løfte opgaven

DEBAT: Flere fællessamtaler er en logistisk udfordring for a-kasserne, men opgaven er ikke umulig. Det skriver AK-Samvirkes formand, Torben Poulsen, der afviser DA’s kritik: A-kasserne har ikke oversolgt sig selv, tværtimod.

Formand for a-kassernes brancheorganisation Torben Poulsen afviser DA's kritik og påstand om, at a-kasserne har oversolgt sig selv i forhold til de flere fællessamtaler: A-kasserne magter opgaven, forsikrer han.
Formand for a-kassernes brancheorganisation Torben Poulsen afviser DA's kritik og påstand om, at a-kasserne har oversolgt sig selv i forhold til de flere fællessamtaler: A-kasserne magter opgaven, forsikrer han.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Torben Poulsen
Formand for AK-Samvirke

Har a-kasserne oversolgt sig selv i forbindelse med beskæftigelsesreformen? Er a-kasserne ikke i stand til at løfte opgaven med at afholde samtaler med de ledige? Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, Jørgen Bang-Petersen, kritiserer på Altinget, at a-kasserne har påpeget vigtigheden af, at jobcentre og a-kassers ressourcer bliver brugt bedst muligt, når den kommende beskæftigelsesreform skruer op for antallet af fællessamtaler.

Samtaler til gavn for de ledige
Lad mig slå fast: A-kasserne er i stand til at løfte opgaven, og vi har ikke oversolgt noget som helst. For a-kasserne er det vigtigste, at beskæftigelsesreformen skal give mening og være til gavn for a-kassernes ledige medlemmer. Derfor er det vigtigt, at vi holder samtaler for de lediges skyld. Ikke for a-kassernes skyld, ikke for jobcentrenes eller for systemets skyld.

A-kasserne har peget på, at de 250.000 ekstra samtaler, som jobcentrene og a-kasserne i fællesskab skal holde med de ledige, skal opleves som sammenhængende og meningsfulde. Vi har, ligesom KL og kommunerne, også påpeget, at der ligger en betydelig logistisk opgave i gennemføre og ikke mindst koordinere de mange nye fællessamtaler.

For a-kasserne er det vigtigste, at beskæftigelsesreformen skal give mening og være til gavn for a-kassernes ledige medlemmer. Derfor er det vigtigt, at vi holder samtaler for de lediges skyld. Ikke for a-kassernes skyld, ikke for jobcentrenes eller for systemets skyld.

Torben Poulsen
Formand for AK-Samvirke

Tid til tilrettelæggelse
Derfor er det forkert, om end forventeligt, når Jørgen Bang-Petersen postulerer, at a-kasserne ikke kan løfte opgaven. 

A-kasserne løfter selvfølgelig opgaven, hvis der er tid til at implementere reformen ordentligt. Den tid har a-kasserne og kommunerne nu fået til at samarbejde om at tilrettelægge de nye forløb bedst muligt.

Jørgen Bang-Petersen har heller ikke ret i, at a-kasserne skulle have oversolgt sig selv i forhold til reformen. Tværtimod. I a-kassernes eget udspil foreslog vi, at a-kasserne alene skulle have kontaktforløbet med den ledige i de første seks måneder og understøtte dem i hurtigst muligt at få formidlet eller selv finde et nyt job. Det var vores udspil. Og som Jørgen Bang-Petersen også godt er klar over, adskiller beskæftigelsesreformen sig betydeligt herfra.

Se a-kassernes udspil til en ny beskæftigelsesindsats her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00