Året der gik: Beskæftigelsespolitisk tomgang i skyggen af OK18

OVERBLIK: OK18 slog knude på det politiske forår. Oprydningarbejde efter strammerreformer og forenkling af beskæftigelsessystemet fyldte mest. Forude venter reformer af arbejdsskadesystemet, arbejdsmiljøet og et slagsmål om udenlandsk rekruttering, hvis ikke et valg kommer i vejen først.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) indtog en hovedrolle på beskæftigelsesområdet i det forgange folketingsår, hvor Troels Lund Poulsen (V) måtte sætte flere dagsordener på standby.
Innovationsminister Sophie Løhde (V) indtog en hovedrolle på beskæftigelsesområdet i det forgange folketingsår, hvor Troels Lund Poulsen (V) måtte sætte flere dagsordener på standby.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Det står på side ét i ministerhåndbogen, at al beskæftigelsespolitik, som involverer arbejdsmarkedets parter, sættes på vågeblus under overenskomstforhandlinger.

Derfor er det ikke overraskende, at det langtrukne slagsmål om fornyelse af de offentlige overenskomster også satte sit præg på Beskæftigelsesministeriets arbejdsgang i det folketingsår, som netop er overstået.

Troels Lund Poulsen (V) er ellers tæt på at have opfyldt sin del af regeringsgrundlaget. Men den myreflittige beskæftigelsesminister har måttet sætte tempoet lidt ned, mens partifællen og ministerkollega Sophie Løhde i næsten fem måneder lagde arm med 750.000 offentligt ansatte.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00