Arbejdsgivere og fagbevægelse raser over nye skatteregler

KRITIK: Planen om at finansiere dele af den kommende skattereform ved at tvinge udsendte danskere til at betale dansk skat har affødt hård kritik fra både arbejdsgivere og fagbevægelsen.

Der er nogle dele af skatteaftalen, LO er utilfredse med. I vores høringssvar er der kritik af denne del af skattereformen. Det er en uheldig udvikling at gøre det dyrere for danskere at arbejde i udlandet.

Steen Jørgensen
Økonom i LO

Skatterabatten til danskere, der er udstationerede for danske firmaer i udlandet, står til at falde. Det sker, når skattereformen, der blev vedtaget før sommerferien, træder i kraft. Det møder hård kritik fra flere sider, skriver Politiken.

Danskere, der arbejder i udlandet, har hidtil betalt skat af deres løn i det land, de arbejder. Det er slut. Nu skal danskere, der er udstationeret i udlandet i mere end seks måneder, betale dansk skat af deres arbejde, uanset hvor de arbejder.

Det skyldes, at den såkaldte paragraf 33A i ligningsloven bliver afskaffet som led i finansieringen af den kommende skattereform. Små 6.000 danskere står til at blive ramt af den nye skatteordning.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00