Fleksjob-bonus får hård medfart

KRITIK: Virksomheder vil fra nytår få et kontant beløb for at ansætte folk i fleksjob. Fleksjobbernes egen forening kalder forslaget et miniplaster på et kæmpe sår, mens erhvervsorganisationer frygter snyd med ordningen.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk

Beløbet rykker jo ingenting i det samlede billede. Forslaget er simpelthen et miniplaster på et kæmpe sår

Hans Dankert
Formand for Landsforeningen af Fleks- og Skånejobbere
25.000 kroner. Det er beløbet, en virksomhed efter nytår vil få for at ansætte folk i fleksjob, når reformen om fleksjob træder i kraft. Forslaget kommer fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Forslaget skal øge virksomheders motivation til at ansætte fleksjobbere i nogle få timer om ugen. Hidtil har en fleksjobber skullet arbejde minimum 12 timer om ugen. Med forslaget vil en ansættelse af en fleksjobber i 10 eller færre timer om ugen resultere i en udbetaling på 25.000 kroner.

Bonussen til virksomhederne er et engangsbeløb, som vil blive udbetalt efter seks måneders ansættelse. Der er tale om en forsøgsordning, der løber over tre år. Beskæftigelsesministeren har budgetteret med, at der sættes 35 millioner af årligt. Ordningen vil derfor støtte cirka 1400 fleksjobbere om året.

Et helt utilstrækkeligt beløb
Men det er slet ikke nok, lyder meldingen fra fleksjobbernes egen forening, Landsforeningen af Fleks- og Skånejobbere. Man anerkender dog, at det er gavnligt for nogle fleksjobbere.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00