Hegelund & Mose: Hallo, folkemøde – den store leder taler!

KLUMME: Samarbejdsklimaet mellem Folkemøde-ledelsen og partisekretariater har været i bund. Venstre truer med at trække sig fra den årlige demokrati-festival, hvis politikere ikke får bedre forhold, herunder solo-taletid og central overnatning til fornuftige penge.

ORAKLET FRA SELFIE: Flere og flere almindelige danskere vil gerne være på og ses til folkemødet, så der er snart ikke plads til politikerne.
ORAKLET FRA SELFIE: Flere og flere almindelige danskere vil gerne være på og ses til folkemødet, så der er snart ikke plads til politikerne.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Susanne HegelundPeter Mose

Bag kulisserne har der været ophidsede møder, mens de mange organisationslobbyister og NGO-ildsjæle i god tro og intetanende begyndte at booke teltplads.

For Venstre var det prikken over i’et, da folkemødearrangørerne – følte man – forsøgte at hive partiets stærkeste underholdningskort, troubadour-parret Bertel Haarder og Søren Pind, over på hovedscenen.

”Hallo, hallo – vi bringer en vigtig meddelelse,” vil det fra på torsdag skratte fra Folkemødets højttalere, der hidtil blot har skullet bruges i nødsituationer: Om ti minutter taler Morten Østergaard (Rad.) på hovedscenen.

Årets Folkemøde-nyskabelse til ære for toppolitikerne betyder, at der i år bliver kaldt til samling som fra en anden minaret eller østeuropæisk kommissærstyret landsby før murens fald, når de ni partiledere efter tur skal holde tale på Cirkuspladsen.

Højttaler-initiativet kommer, efter at de toneangivende partisekretariater fra Venstre og Socialdemokratiet har talt med endog meget store bogstaver over for Folkemødets ledelse og ligefrem truet med at boykotte begivenheden; en trussel, der – erfarer Mandagstræneren – endnu ikke er taget af bordet for Venstres vedkommende, hvad angår kommende folkemøder. Man kræver handling og imødekommelser fra Folkemøde-arrangørernes side, hvis samarbejdet skal fortsætte.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00