Kommuner siger nej tak til klausuler

PARTNERSKAB: Et stigende antal kommuner siger nej til uddannelsesklausuler og tvang og satser i stedet på at skabe flere praktikpladser ad frivillighedens vej med partnerskabsaftaler med Dansk Byggeri.

Mens et flertal uden om regeringen vil gennemtvinge flere praktikpladser ved at øge brugen af uddannelsesklausuler ved offentlige byggeprojekter, går et stigende antal kommuner den stik modsatte vej.

I stedet for at benytte sig af klausuler, der tvinger bygherrerne til at oprette et bestemt antal praktikpladser, foretrækker kommunerne i stigende grad frivillighedens vej og indgår i stedet partnerskabsaftaler med Dansk Byggeri.

35 kommuner er med
Siden Dansk Byggeri i 2010 indgik den første partnerskabsaftale med Herlev Kommune, har i alt 35 kommuner valgt at underskrive en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri i forventning om at skabe flere lærepladser til de unge i kommunen. Senest skrev Favrskov Kommune under, og i Dansk Byggeri forventes det, at der inden årets udgang er indgået partnerskabsaftaler med 40 kommuner.

Login