Kursændring hos Troels Lund udløser skarp kritik fra DF og S

UDDANNELSE VS. JOBINDSATS: Beskæftigelsesministerens nye toner om indsatsen for unge ledige bekymrer DF, S og produktionsskolerne. De frygter, at den forberedende grunduddannelse (FGU) ender nede i bunken af værktøjer i den kommunale ungeindsats.

Troels Lund Poulsen (tv) får kritik for at gå mod intentioner i FGU-aftalen, som blev landet af undervisningsminister Merete Riisager (th).
Troels Lund Poulsen (tv) får kritik for at gå mod intentioner i FGU-aftalen, som blev landet af undervisningsminister Merete Riisager (th).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Vi hejser flaget på baggrund af artiklen, fordi der ikke skal være nogen som helst slinger i de signaler, Christiansborg sender til kommunerne. FGU er hovedvejen, og det er vigtigt at skære ud i pap for kommunerne.

Marlene Harpsøe (DF)
Erhvervsuddannelsesordfører

Alt mens FGU-lovarbejdet langsomt falder på plads, former der sig panderynker hos enkelte aktører på området.

Med Aftale om bedre veje til uddannelse og job fra oktober 2017 blev forligspartierne enige om at samle tilbuddene til de unge, som ikke er gået den slagne gang gennem uddannelsessystemet.

Her skal kommunerne vurdere den bedste vej til uddannelse eller beskæftigelse for de unge. Som det står i aftaleteksten, vil den vej "for de fleste" være FGU.

Dokumentation

Fakta om målgruppen:

Undervisningsministeriet forudsætter en årlig tilgang på cirka 12.000 personer til FGU fra 1. august 2019.

Heraf forventes cirka 35 procent på uddannelsessporet almen grunduddannelse.
Cirka 50 procent forventes på sporet produktionsgrunduddannelse.
Cirka 15 procent forventes på sporet erhvervsgrunduddannelse.

Eleverne kommer fra en samlet målgruppe på 50.000 unge i alderen 15-24 år, som ikke har en ungdomsuddannelse, ikke er i gang med en ordinær fuldtidsuddannelse, ikke er i arbejde, på førtidspension eller på SU, men har været i en dansk grundskole i en periode i 8.-10. klasse.

Kilde: Undervisningsministeriet. 


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00