Lille fald i praktikpladsmangelen

TAL: 7870 erhvervsskoleelever manglede i april en praktikplads mod 7998 to måneder før. Antallet af indgåede uddannelsesaftaler er dog steget med 20 procent i samme periode sidste år.
Marie Dissing Sandahl
128 færre elever manglede praktikplads i april i forhold til to måneder før. Det viser den seneste opgørelse fra Undervisningsministeriet. Antallet af erhvervsskoleelever uden praktik er faldet fra 7998 i februar til 7870 i april måned.

Men der er også stigninger i statistikken. Antallet af elever i skolepraktik er steget med 86 procent i forhold til samme tid sidste år og ligger nu på 4.177. Undervisningsministeren glæder sig også over en stigning - nemlig i antallet af indgåede uddannelsesaftaler, som er steget med 20 procent i marts og april i forhold til de samme måneder sidste år.

"Det er meget glædeligt at se, at praktikpladsudviklingen går i den rigtige retning. Alle parter arbejder hårdt for at skaffe flere praktikpladser. Det viser, at de mange initiativer på praktikpladsområdet, vi har søsat for at få flere praktikpladser, nu ser ud til at bære frugt. Det arbejde skal vi selvfølgelig fortsætte med fuld styrke," siger Tina Nedergaard (V) i en pressemeddelelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00