Neergaard: Nedslidte har god mulighed for tilbagetrækning

BLØD LANDING: Beskæftigelsesministeren afviser fagbevægelsens kritik af forhøjet pensionsalder. Kritikken af seniorførtidspension og seniorfleksjob er ikke fair, mener han.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen(V) mener, at nedslidte ældre har mange gode muligheder for at trække sig fra arbejdsmarkedet (Ólafur Steinar/ Scanpix).
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen(V) mener, at nedslidte ældre har mange gode muligheder for at trække sig fra arbejdsmarkedet (Ólafur Steinar/ Scanpix).
Mette Pabst

Til dem, der har en vis arbejdsevne tilbage, vil jeg sige: Søg et seniorfleksjob. Man får en god løn og forbliver blandt kolleger. Hvis man slet ikke har arbejdsevne tilbage, så skal man søge seniorførtidspension

Jørn Neergaard Larsen (V)
Beskæftigelsesminister

Som et centralt led i regeringens 2025-plan står forslaget om at sende danskerne senere på pension. Forslaget, der betyder, at pensionsalderen stiger fra 67 til 67,5 år i 2025, har høstet hård kritik fra fagbevægelsen. LO peger på, at deres medlemmer er for nedslidte til at kunne blive endnu længere på arbejdsmarkedet.

Fredag er beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) indkaldt til samråd, hvor han skal forklare regeringens holdning til forskellige faggruppers nedslidning på arbejdsmarkedet.

Men ifølge beskæftigelsesministeren er der i dag fine muligheder for alle nedslidte faggrupper, der ønsker at trække sig fra arbejdsmarkedet før pensionsalderen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00