Nina Smith åbner lille dør til dagpengekommissionens arbejde

DAGPENGEDAG: Formand for dagpengekommisionen Nina Smith kastede mandag ved 3F’s dagpengekonference en smule lys over arbejdet i kommissionen. Der arbejdes blandt andet med "rent teknisk at lave verdens smarteste dagpengesystem", fortalte hun.   

Formand for Dagpengekommisionen Nina Smith var en blandt fire oplægsholdere ved 3F's Inspirationsdag om et nyt dagpengesystem.
Formand for Dagpengekommisionen Nina Smith var en blandt fire oplægsholdere ved 3F's Inspirationsdag om et nyt dagpengesystem.Foto: Pressefoto
Line Jenvall

Det burde være sådan, at systemet er til at forstå. Det er det ikke i dag, og det er undergravende for legitimiteten.

Nina Smith
Formand for Dagpengekommissionen

På Nationalmuseet i København løftede dagpengekommisionens formand, Nina Smith, mandag sløret for en lille smule af den omtalte kommisions arbejde ved 3F's såkaldte inspirationsdag om et nyt dagpengesystem.

Selvom hun indledningsvist advarede om, at det ikke var hensigten, endte hun alligevel med at kaste lidt lys over det, hun kaldte den største hovedrengøring i dagpengesystemet gennem 20 år.

“Vi skal udtænke et nyt dagpengesystem, hvor vi bruger e-indkomstregisteret på en langt mere elegant og smart måde, end det er tilfældet i dag,” sagde hun under sit oplæg og uddybede efterfølgende ambitionen over for Altinget:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00