Ny lov om arbejdstid er vedtaget – men stempeluret er næppe på vej retur

Folketinget har nu vedtaget, at alle arbejdsgivere fra sommer skal have systemer parat, hvor de ansatte kan registrere deres arbejdstid. Der er dog hverken krav om, hvordan tiden skal registreres eller bøder til de virksomheder, som undlader det.

Alle ansatte skal fra første juli have mulighed for at registrere deres arbejdstid. Det er konsekvensen af en ny lov, som netop er vedtaget i Folketinget. 
Alle ansatte skal fra første juli have mulighed for at registrere deres arbejdstid. Det er konsekvensen af en ny lov, som netop er vedtaget i Folketinget. Foto: /ritzau/Salvatore Di Nolfi
Rikke Brøndum

Efter Folketinget tirsdag vedtog en ny lov om arbejdstid, bliver det fra juli måned et krav, at alle arbejdsgivere stiller digitale systemer til rådighed, hvor de ansatte kan registrere deres arbejdstid.  

Loven, som Danmark nu indfører på baggrund af en dom fra EU-stolen, vil dog langt fra være den nye version af industrisamfundets stempel-ur, som den i efteråret blev omtalt som.

"Vi havde selvfølgelig gerne været den foruden, for vi mener generelt ikke, at tidsregistrering passer ind på det moderne arbejdsmarked i Danmark. Men når EU-domstolen har pålagt os at indføre de her regler, så er vi landet på en rigtig god løsning, som giver så lidt administrativt bøvl som muligt," siger personalejuridisk chef i DI, Morten Lind Eisensee.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00