Ny Metal-formand bliver topforhandler i CO-industri

FORMANDSSKIFTE: Den 48-årige Claus Jensen overtager ikke bare Thorkild E. Jensens formandspost i Dansk Metal. Han skal også afløse sin forgænger som topforhandler i CO-industri.
Jørgen Skadhede
Dansk Metals nye formand, Claus Jensen, er netop blevet konstitueret som ny formand for CO-industri. Det skete på et forretningsudvalgsmøde mandag.

Den nye formand afløser Thorkild E. Jensen, der var formand for CO-industri i ni år. Dermed bliver det den 48-årige plade- og konstruktionssmed Claus Jensen, som står i spidsen for knap 240.000 industriansatte, næste gang der skal forhandles nye overenskomster med DI.

Claus Jensen blev valgt som formand for Dansk Metal som afløser for netop Thorkild E. Jensen på en kongres i Aalborg for en uge siden. Men Claus Jensens faglige karriere begyndte allerede tilbage i 1982.

Her blev han valgt som ungdomsformand i Metal Odense, og siden har han blandt andet beklædt poster som sikkerheds- og tillidsrepræsentant på Wittenborg i Odense samt fællestillidsrepræsentant på Lindøværftet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00