Ny udredning sår tvivl om virksomhedsrettede forløb

AKTIVERING: Over halvdelen af dem, der fortsat er ledige efter et praktik- eller løntilskudsjob, mener ikke, at forløbene har bragt dem tættere på et job. Det viser en ny udredning fra Beskæftigelsesministeriet. Hos FOA er man skeptisk over for indsatsen, mens DA efterlyser mere handlekraft fra jobcentrene.
Foto: Colourbox

Når de ledige kommer i ekstraordinær beskæftigelse ved offentligt løntilskud, skulle det gerne resultere i, at de kommer tættere på ordinært arbejde. I stedet bliver de ofte erstattet af andre ledige på offentligt løntilskud.

Mona Striib
Næstformand i fagforbundet FOA
Fakta
Udredningen om løntilskudsjob på både offentlige og private arbejdspladser blev aftalt med Enhedslisten i finanslovsaftalen for 2012 og består af fire delundersøgelser. De er udarbejdet af Arbejdsmarkedsstyrelsen, KORA og Epinion/Pluss.
Der er brug for en nærmere undersøgelse af brugen af virksomhedspraktik og løntilskud.

Sådan lyder meldingen fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), efter en ny udredning viser, at effekterne af de virksomhedsrettede forløb i flere tilfælde ikke har den ønskede effekt.

"Jeg er stadig bekymret for, at der er arbejdsgivere, der bruger en ledig i løntilskud frem for at ansætte de medarbejdere, der er brug for," siger Mette Frederiksen i en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet. 

Udredningen peger blandt andet på, at blot 48 procent af de ledige, der har været i ekstraordinært arbejde ved virksomhedspraktik eller løntilskud, mener, at forløbet har været en hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet. Under hver femte svarer i undersøgelsen, at de har fået job på den arbejdsplads, hvor de var ekstraordinært ansat. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00