Politikere parat til at ændre vejledningsreform

VEJLEDNING: Svage unge får ikke hjælp til at finde den rette uddannelse, mens de stærke unge får hjælp, som de ikke har brug for, viser ny rapport. Både K og S parat til at ændre i loven.
Anders Heissel

Vi samlede vejledningen til større centre for at gøre det bedre og målrette den mere mod dem, der havde mest brug for vejledning. Derfor er det stik imod den politiske intension, når UU-centrene ikke gør det.

Carsten Hansen
Gruppeformand for Socialdemokraterne
Fakta

Vejledningsreformen

Et bredt flertal i Folketinget bestående af Venstre, Konservative, Det Radikale Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti vedtog i 2004 en vejledningsreform, der samlede indsatsen i i to nye vejledningsenheder: Ungdommens Uddannelsesvejledning og Studievalg. Ungdommens Uddannelsesvejledning vejleder unge om valg af ungdomsuddannelse og er forankret i 46 kommunale centre. Og Studievalg der er organiseret i syv regionale centre, vejleder om videregående uddannelse.

Uddannelsesvejlederne går stik imod de politiske intentioner, når de ikke hjælper de svage unge med at vælge den rette uddannelse.

Sådan siger flere politikere, efter at en rapport, som Deloitte har lavet for Arbejdsmarkedsstyrelsen om UU-centrene (Ungdommens Uddannelsesvejledning), viser, at vejlederne fokuserer på de stærke unge og ikke hjælper de svage 15-17-årige.

Undersøgelsen, der bliver omtalt i DA's nyhedsbrev Agenda torsdag, peger på, at svage unge, der ikke selv aktivt efterspørger hjælp, ingen hjælp får.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00