Debat

SF og S i København: Enhedslistens syn på småjobs tjener ikke borgerne

DEBAT: Enhedslisten har været med til at vedtage projektet 'Flere skal med 2', men betragter nu indsatsen som tvang. Bakker partiet op om indsatsen, spørger Astrid Aller (SF) og Trine Madsen (S).

I dag står alt for mange kontanthjælpsmodtagere udenfor arbejdsmarkedet, blandt andet fordi jobcentrenes fokus ofte har været fuldtidsjob, skriver Astrid Aller (SF) og Trine Madsen (S).
I dag står alt for mange kontanthjælpsmodtagere udenfor arbejdsmarkedet, blandt andet fordi jobcentrenes fokus ofte har været fuldtidsjob, skriver Astrid Aller (SF) og Trine Madsen (S).Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Astrid Aller (SF) og Trine Madsen (S)
Medlemmer af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Københavns Kommune

Et arbejde giver fællesskab, stolthed og livsværdi. Det betyder, at du har noget at stå op til om morgenen og noget at fortælle om, når du kommer hjem. Selv få timer om ugen kan være et fast holdepunkt i hverdagen.

Men i dag står alt for mange kontanthjælpsmodtagere udenfor arbejdsmarkedet, blandt andet fordi jobcentrenes fokus ofte har været fuldtidsjob – noget, der for mange kontanthjælpsmodtagere er helt udenfor rækkevidde og kun leder til nederlag.

Derfor er vi glade for, at vi i Københavns Kommune nu er med til at sætte gang i 'Flere skal med 2', hvor vi sætter særligt fokus på de kontanthjælpsmodtagere, som, vi godt ved, ikke bare går ud og tager et fuldtidsjob.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Med 70 millioner kroner afsat til projektet får sagsbehandleren færre sager, borgeren én gennemgående kontaktperson og indgang til kommunen, og borgerne er sikret hjælp til de problemer, som de har udover arbejdsløshed. Om det er misbrug, angst eller nedslidning, skal kommunen være en hjælpende hånd.

Slut med uigennemskueligt system
Det skal være slut med at blive kørt i cirkler i et uendeligt og uigennemskueligt system.

Det skal være slut med at blive kørt i cirkler i et uendeligt og uigennemskueligt system.

Astrid Aller (SF) og Trine Madsen (S)
Medlemmer af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Københavns Kommune

Mange af kontanthjælpsmodtagerne skal afklares til førtidspension eller fleksjob. Nogle skal i uddannelse. Og vi håber på at give hver femte af dem en fod ind på arbejdsmarkedet ved at hjælpe dem i småjob – helt ned til to timer om ugen. Her får de løn, kolleger og den stolthed, som det fører med sig.

Men der er kurrer på tråden. I sidste uge meldte Enhedslisten, der har været med til at vedtage projektet, at de betragter indsatsen som tvang. De synes ikke, at borgerne skal hjælpes mod småjob. Derved sår de tvivl om, hvor vidt de egentlig bakker op om indsatsen.

Læs også

Det kan borgerne ikke være tjent med. Vi er som politikere nødt til at tro på, at de indsatser, som vi laver, faktisk giver folk et bedre liv. Ellers burde vi droppe det.

Den her indsats er alt det, som vi har efterlyst fra beskæftigelsesindsatsen: Håndholdt, med udgangspunkt i borgerens ønsker og ressourcer, og med det mål at borgeren skal have et bedre liv, om det så er gennem job eller afklaring til for eksempel en førtidspension.

Hvis Enhedslisten ikke kan stå inde for det, må man begynde at spørge sig selv, om de overhovedet tror på en aktiv beskæftigelsesindsats.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00