Skrappere krav til ledige skydes ned af forligspartier: "Det lugter af valgkamp"

REAKTIONER: Regeringen får vanskeligt ved at skaffe flertal for stramninger, som skal presse flere ledige i arbejde. Især forslag om nyttejob fra dag ét udløser modstand hos ordførere.

Hvis Føtex på Frederiksberg har jobbet, så er den ledige i Hirtshals eller Sønderborg tvunget til at søge. Men regeringens forslag om stramninger møder modstand blandt de øvrige partier.
Hvis Føtex på Frederiksberg har jobbet, så er den ledige i Hirtshals eller Sønderborg tvunget til at søge. Men regeringens forslag om stramninger møder modstand blandt de øvrige partier.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

De tager uddannelsespengene op af lommen på ufaglærte for at finansiere deres pakke. Det kan de godt glemme 

Leif Lahn Jensen
Beskæftigelsesordfører (S)

Regeringens nye udspil om kvalificeret arbejdskraft til virksomheder får en hård modtagelse blandt de forligspartier, som er en forudsætning for at gennemføre ændringerne.

Især de foreslåede stramninger af sanktioner og krav til lediges jobsøgning ser ud til at få nærmest umulige odds ved forhandlingsbordet.

"Regeringen har medtaget input fra andre partier fra andre forhandlinger, så der er da gode ting i udspillet, men som altid går det jo fuldstændig galt, når regeringen forsøger at tænke selvstændigt. Det har de tydeligvis gjort, da de udtænkte deres forslag angående sanktioner og rådighedsregler for dagpengemodtagere," siger Bent Bøgsted, der er beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00