Vælgerne dømmer dødt løb mellem rød og blå arbejdsmarkedspolitik

MÅLING: Beskæftigelsesområdet ligger i top blandt vælgernes prioriteter ved næste valg. Billedet er dog mere mudret, når det gælder, hvilken politisk fløj vælgerne vurderer bedst varetager emnet.

Lige mange vælgere peger på henholdsvis en blå og en rød regering som bedst til at håndtere arbejdsmarkedspolitikken.
Lige mange vælgere peger på henholdsvis en blå og en rød regering som bedst til at håndtere arbejdsmarkedspolitikken.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Michael Hjøllund

Jeg havde ventet, at Socialdemokraterne ville stå bedst på arbejdsmarkedspolitikken. Det har de gjort historisk, men den langvarige strid om dagpengene har svækket tilliden til Socialdemokraterne.

Erik Holstein
Journalist og politisk kommentator

Der er dømt helt tæt løb mellem rød og blå blok, når det gælder vælgernes syn på de to blokkes arbejdsmarkedspolitik.

Mens beskæftigelsesområdet er på en klar top tre over emner, vælgerne anser for vigtigst i en kommende valgkamp, scorer de to politiske blokke omtrent lige højt, når vælgerne skal vurdere deres evner til at håndtere selvsamme politikområde. 

I en meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget svarer 41 procent af vælgerne således, at de ser en borgerlig ledet regering som bedst egnet til at håndtere arbejdsmarkedspolitikken. 38 procent svarer, at de foretrækker en socialdemokratisk ledet regering, mens 21 procent ikke kan vurdere området.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

1)
Hvilke af følgende politikområder er mest afgørende for din stemmeafgivning ved næste valg? (sæt højst 3 krydser)

2)
"Hvem anser du for bedst egnet til at håndtere følgende politikområder: en socialdemokratisk ledet regering eller en borgerlig regering?"

For politikområdet "Arbejdsmarked" var svarfordelingen
- En socialdemokratisk ledet regering: 38
- En borgerlig regering: 41 procent.
- Jeg kan ikke vurdere området: 21 procent.

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1001 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 12.-17. marts.
Fakta fra Norstat for Altinget


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00