Om  
Lars Werge

Werge vil være DJ-formand

Formanden for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregård, har tirsdag offentliggjort, at han efter 16 år på posten stopper til april. Nu har DJ's næstformand, Lars Werge, meldt sit kandidatur til at tage over.

Christian Juhl Mølgaard

Lars Werge har tirsdag formiddag meddelt DJ's hovedbestyrelse, at han stiller op til posten som forbundsformand for de kommende to år. Efter fire år som næstformand under Mogens Blicher Bjerregård føler han sig klar til opgaven.

"Jeg blev ikke journalist for at blive tillidsmand. Jeg blev tillidsmand, fordi jeg var journalist. Det fag betyder alt for mig. På samme måde som andre folk, jeg er i fagforening med, har et bankende hjerte for deres fag. De ting er værd at passe på i fællesskab. Og fællesskabet er værd at passe på. Derfor har jeg i dag meldt mit kandidatur til at blive formand for Dansk Journalistforbund," skriver Lars Werge på sin Facebook-profil.

Da Lars Werge i 2011 blev valgt som næstformand, havde han to års forudgående erfaring som hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Journalistforbund. Derudover kom han med den ballast, at han havde været tillidsrepræsentant på Ekstra Bladet.

Werge startede på Ekstra Bladet i 2001 som sportsjournalist, er forfatter til en række bøger om sport og er blevet kåret som Årets Sportsjournalist. På Ekstra Bladet har han desuden været lederskribent og forsideredaktør. Tidligere har han arbejdet på Ritzau, Berlingske og BT.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Werge

Formand, Dansk Atletik Forbund
journalist (DJH 1996)

0:000:00