Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger beskæftigelsesministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om arbejdsgivere kan vælge et system til registrering, hvor medarbejderen kun registrerer den daglige arbejdstid på dage, hvor den faktiske arbejdstid afviger fra den aftalte og/eller skemalagte arbejdstid

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 68, Spørgsmål 5
Vil ministeren bekræfte, at det med lovforslaget vil være muligt for arbejdsgivere at vælge et system til registrering af den daglige arbejdstid, hvor den daglige arbejdstid kun behøves at blive registreret af medarbejderen på dage, hvor den faktiske arbejdstid afviger fra den aftalte og/eller skemalagte arbejdstid?

Svar fra fredag den 8. december 2023
” Vil ministeren bekræfte, at det med lovforslaget vil være muligt for arbejdsgivere at vælge et system til registrering af den daglige arbejdstid, hvor den daglige arbejdstid kun behøves at blive registreret af medarbejderen på dage, hvor den faktiske arbejdstid afviger fra den aftalte og/eller skemalagte arbejdstid?” Svar:

Ja, det kan jeg bekræfte.

Det fremgår af L 68, at der er metodefrihed i forhold til, hvordan registrering af den daglige arbejdstid foregår. Der er således i L 68 alene et krav om, at tidsregistreringssystemet skal være objektivt, pålideligt og tilgængeligt.

Den i spørgsmålet beskrevne fremgangsmåde sikrer, at det kan konstateres, hvor meget der er arbejdet den enkelte dag, og dette er i overensstemmelse med det i L 68 anførte.
0:000:00