Charlotte Munch
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Charlotte Munch (DD) spørger beskæftigelsesministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om skriftlig dokumentation for, at den danske regering har udfordret EU på, at alle arbejdsgivere på det danske arbejdsmarked skal registrere deres ansattes daglige arbejdstid

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 68, Spørgsmål 8
Vil ministeren fremsende skriftlig dokumentation for, at den danske regering har udfordret EU på, at alle arbejdsgivere på det danske arbejdsmarked skal registrere deres ansattes daglige arbejdstid?

Svar fra onsdag den 20. december 2023
” Vil ministeren fremsende skriftlig dokumentation for, at den danske regering har udfordret EU på, at alle arbejdsgivere på det danske arbejdsmarked skal registrere deres ansattes daglige arbejdstid?” Svar:

Danmark er medlem af EU og er i medfør af traktatgrundlaget forpligtet til at efterleve de domme, som EU-Domstolen afsiger. EU-Domstolens afgørelse om registrering af arbejdstid fra 2019.

Dommen er blevet behandlet i en arbejdsgruppe i regi af Beskæftigelsesministeriets Implementeringsudvalg. Arbejdsmarkedets parter har deltaget i arbejdet i arbejdsgruppen og har i den forbindelse indgået i drøftelser om, hvad der nærmere ligger i kravet om registrering af den daglige arbejdstid.

Arbejdsgruppens afrapportering findes på Folketingets hjemmeside som en del af baggrundsmaterialet til L 68.
0:000:00