Helle Bonnesen
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Helle Bonnesen (K) spørger beskæftigelsesministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om regeringen vil arbejde for, at den kommende Kommission fremsætter et forslag til et revideret arbejdstidsdirektiv, der bedre afspejler arbejdsmarkedets forhold i dag, herunder sikrer større fleksibilitet for arbejdsgiverne i forhold til registrering af arbejdstid

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 68, Spørgsmål 26
Vil regeringen arbejde for, at den kommende Kommission fremsætter et forslag til et revideret arbejdstidsdirektiv, der bedre afspejler arbejdsmarkedets forhold i dag, herunder sikrer større fleksibilitet for arbejdsgiverne i forhold til registrering af arbejdstid?

Svar fra mandag den 15. januar 2024
”Vil regeringen arbejde for, at den kommende Kommission fremsætter et forslag til et revideret arbejdstidsdirektiv, der bedre afspejler arbejdsmarkedets forhold i dag, herunder sikrer større fleksibilitet for arbejdsgiverne i forhold til registrering af arbejdstid?” Svar:

Regeringen har ikke en plan om at arbejde for, at den kommende EU-Kommission fremsætter forslag til et revideret arbejdstidsdirektiv. Dette skyldes blandt andet, at det er en lang og tung proces at få ændret et direktiv, samt at der er risiko for, at andre medlemsstater trækker i en retning, der ikke er ønsket af Danmark.

Såfremt EU-Kommissionen på et tidspunkt beslutter, at der skal udarbejdes et nyt arbejdstidsdirektiv, vil regeringen arbejde for, at et sådant nyt direktiv bliver udformet på en måde, der flugter bedst muligt med den danske arbejdsmarkedsmodel.

Jeg henviser i øvrigt til svaret på udvalgsspørgsmål nr. 7 og 13 (L 68, samling 2023-24)
0:000:00