Martin Henriksen
 svarer 
Inger Støjberg

Martin Henriksen (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om myndighederne har de nødvendige kontrolmuligheder for at føre tilsyn med beløbsordningen og lignende ordninger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 151, Spørgsmål 7
Har myndighederne de nødvendige kontrolmuligheder for at føre tilsyn med beløbsordningen og lignende ordninger? Hvis ikke, hvilke instrumenter er så nødvendige for en sådan effektiv kontrol? Vil ministeren som teknisk bistand oversende ændringsforslag med bemærkninger, der giver myndighederne mulighed for effektivt at kontrollere, at vilkårene for opholdstilladelse under beløbsordningen overholdes – herunder at de aftalte beløb udbetales til arbejdstageren?

Svar fra mandag den 8. april 2019
Har myndighederne de nødvendige kontrolmuligheder for at føre tilsyn med beløbsordningen og lignende ordninger? Hvis ikke, hvilke instrumenter er så nødvendige for en sådan effektiv kontrol? Vil ministeren som teknisk bistand oversende ændringsforslag med bemærkninger, der giver myndighederne mulighed gen overholdes herunder at de aftalte beløb udbetales til arbejdstageren?

Svar:

Som det fremgår af Styrelsen for International Rekruttering og Integrations (SIRI) idrag til besvarelsen af spørgsmål nr. 6 vedrørende lovforslaget fører styrelsen allerede løbende kontrol med, om der arbejdes i overensstemmelse med betingelserne for de meddelte opholdstilladelser efter beløbsordningen, herunder om den indberettede løn modsvarer det lønkrav, som opholdstilladelsen er baseret på SIRI kan således føre en effektiv kontrol på området, som reglerne er i dag.

8. april 2019 Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 69197
0:000:00