Martin Henriksen
 svarer 
Inger Støjberg

Martin Henriksen (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om ministeren vil oplyse, hvorfor det efter regeringens opfattelse er hensigtmæssigt at gøre det nemmere at hente udenlandsk sundhedspersonale til Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 151, Spørgsmål 14
Vil ministeren oplyse, hvorfor det efter regeringens opfattelse er hensigtmæssigt at gøre det nemmere at hente udenlandsk sundhedspersonale til Danmark, jf. artiklerne “Der kommer flere udenlandske læger på danske sygehuse” og “Udenlandske læger har svært ved fagprøverne” på DR.dk den 11. februar og 25. februar 2019?

Svar fra torsdag den 11. april 2019
Vil ministeren oplyse, hvorfor det efter regeringens opfattelse er hensigtsmæssigt at gøre det nemmere at hente udenlandsk sundhedspersonale til Danmark, jf. artikler e Der ko er flere ude la dske læger på da ske sygehuse og Ude . februar og 5. februar 2019?

Svar:

Danmark har bl.a. mangel på læger og sygeplejersker. Som udlændinge- og integrationsminister ønsker jeg ikke, at udlændingeloven stiller sig i vejen for, at dygtige tredjelandsstatsborgere kan komme til Danmark for at arbejde som f læge eller sygeplejerske.

Udlændingeloven giver allerede i dag udenlandske læger og tandlæger mulighed for at opnå opholdstilladelse i Dannmark med henblik på at opnå dansk autorisation. Regeringen foreslår med L 151, at denne adgang udvides til også at omfatte sygeplejersker. Hermed vil udenlandske sygeplejersker i højere grad kunne være med til at imødekomme det danske sundhedsvæsens behov for arbejdskraft.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der vurderer, om en udenlandsk uddannet sygeplejerske lever op til betingelserne for at opnå dansk autorisation. Området er reguleret i autorisationsloven og bekendtgørelser udstedt i medfør heraf. For sygeplejersker uddannet i tredjelande er der fastsat krav om vurdering af uddannelsens niveau, indhold og varighed, bestået sprogprøve samt gennemførsel af evalueringsansættelser før meddelelse af endelig autorisation. Opnået dansk autorisation er dog ikke nok til at kunne arbejde som f.eks. læge eller sygeplejerske i Danmark.

Dette forudsætter naturligvis, at den autoriserede læge eller sygeplejerske efterfølgende tilbydes en konkret ansættelse, der opfylder betingelserne for at få op11. april 2019 Mail CVR-nr.

Akt-id 6198 4000 [email protected] 36977191 2019-5865 704505 holds- og arbejdstilladelse efter en af de gældende erhvervsordninger, f.eks. positivlisten.
0:000:00