Martin Henriksen
 svarer 
Inger Støjberg

Martin Henriksen (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om ministeren vil oplyse, hvordan SIRI eller andre fører tilsyn med den reelle arbejdstid, hvis man fremover kommer til Danmark på beløbsordningen med fleksibel arbejdstid

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 151, Spørgsmål 20
Vil ministeren oplyse, hvordan SIRI eller andre fører tilsyn med den reelle arbejdstid, hvis man fremover kommer til Danmark på beløbsordningen med fleksibel arbejdstid? Er ministeren enig i, at det er muligt at omgå de danske overenskomstvilkår ved på papiret at fastsætte lønnen i forhold til en lavere ugentlig arbejdstid, mens der reelt arbejdes flere timer – og at den reelle arbejdstid vanskeligt kan kontrolleres og håndhæves?

Svar fra fredag den 12. april 2019
Vil ministeren oplyse, hvordan SIRI eller andre fører tilsyn med den reelle arbejdstid, hvis man fremover kommer til Danmark på beløbsordningen med fleksibel arbejdstid? Er ministeren enig i, at det er muligt at omgå de danske overensbejdstid, mens der reelt arbejdes flere timer og at den reelle arbejdstid vanskeligt kan kontrolleres og håndhæves?

Svar:

Jeg kan henvise til svaret på spørgsmål nr. 16 til L 151. Herudover har jeg til brug for besvarelsen indhentet bidrag fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), der har oplyst følgende:

”SIRI kan oplyse, at såfremt de fastsatte betingelser for den meddelte opholds- og arbejdstilladelse ikke overholdes, kan det føre til politianmeldelse og inddragelse af tilladelsen.” 12. april 2019 Mail Web 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 2019 - 61
0:000:00