Finn Sørensen
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Finn Sørensen (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om teknisk bistand til udformningen af et ændringsforslag, der sikrer at virksomhedspraktik er frivillig for den ledige

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 210, Spørgsmål 1
Vil ministeren yde teknisk bistand til udformningen af et ændringsforslag, der sikrer at virksomhedspraktik er frivillig for den ledige?

Svar fra tirsdag den 23. april 2019
”Vil ministeren yde teknisk bistand til udformningen af et ændringsforslag, der sikrer at virksomhedspraktik er frivillig for den ledige?” Svar:

Der henvises til mit svar på spørgsmål 10 vedrørende L 209, hvor det ønskede ændringsforslag er vedlagt.

Det er ikke nødvendigt samtidigt at ændre i L 210.

Det skyldes, at hvis tilbud om virksomhedspraktik alene kan gives efter aftale med borgeren, vil en borger, som ikke har indgået en aftale om virksomhedspraktik med jobcenteret, ikke kunne sanktioneres. Ligeledes vil det ikke kunne indgå i en generel rådighedsvurdering af borgeren, at denne ikke har benyttet sig af retten til at indgå en aftale om virksomhedspraktik.

Hvis en borger derimod har benyttet sig af retten til at indgå en aftale om tilbud om virksomhedspraktik med jobcenteret, vil borgeren være omfattet af de gældende rådigheds- og sanktionsregler i lov om aktiv socialpolitik og lov om arbejdsløshedsforsikring m I fald ændringsforslaget i L 209 vedtages, skal der tages forbehold for, at forslaget kan have konsekvenser for andre ministeriers love. 23. april 2019 J.nr.

18/13615 / 2018-5657
0:000:00