Louise Schack Elholm
 svarer 
Morten Bødskov

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvorfor de økonomiske konsekvenser for erhvervslivet fsva. indførelsen af reglerne om digitale salgsregistreringssystemer forventes at indtræffe allerede i 2021

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 21, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvorfor de økonomiske konsekvenser for erhvervslivet fsva. indførelsen af reglerne om digitale salgsregistreringssystemer forventes at indtræffe allerede i 2021, når det ikke fremgår af lovforslaget, hvornår disse regler træder i kraft?

Svar fra torsdag den 7. november 2019
På baggrund af drøftelser med danske leverandører af digitale salgsregistreringssystemer forventes det, at salgsregistreringssystemer med de påkrævede nye standarder vil kunne udbydes af leverandørerne medio 2021.

Ved beregningen af de økonomiske konsekvenser for erhvervslivet er der således taget udgangspunkt i en gradvis indfasning i perioden 2021 – 2024, hvor virksomheder i de udvalgte brancher generelt vil have pligt til at benytte et digitalt salgsregistreringssystem.

Jeg henviser i øvrigt til mit svar på SAU L 21 – spørgsmål 1.

0:000:00