Hans Andersen
 svarer 
Peter Hummelgaard

Hans Andersen (V) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvordan regeringen agter at modvirke faldet i beskæftigelse som følge af »Aftale om en ny ret til tidlig pension«

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Beskæftigelsesudvalget, Spørgsmål 42
Vil ministeren redegøre for, hvordan regeringen agter at modvirke faldet i beskæftigelse som følge af »Aftale om en ny ret til tidlig pension«, jf. regeringens forståelsespapir?

Svar fra torsdag den 19. november 2020
”Vil ministeren redegøre for, hvordan regeringen agter at modvirke faldet i beskæftigelse som følge af »Aftale om en ny ret til tidlig pension«, jf. regeringens forståelsespapir?” Svar:

Jeg er både glad og stolt over, at det er lykkedes at lave en aftale om en ny ret til tidlig pension.

Aftale om en ny ret til tidlig pension betyder, at mennesker med lange og ofte hårde arbejdsliv kan trække sig tilbage, inden de er slidt helt ned.

Aftalen vurderes at betyde, at beskæftigelsen reduceres med ca. 5.000 fuldtidspersoner i 2022, stigende til ca. 9.800 fuldtidspersoner i 2025.

Som det fremgår af forståelsespapiret, skal initiativer, der reducerer beskæftigelsen, modsvares af andre tiltag, der som minimum øger beskæftigelsen tilsvarende. Men det skal ikke nødvendigvis ske samtidigt.

Regeringen står ved formuleringerne i forståelsespapiret og er opmærksom på, at beskæftigelsesvirkningerne af Aftale om ny ret til tidlig pension understreger vigtigheden af, at få igangsat arbejdet med tiltag, der kan øge beskæftigelse. Potentialet for at øge beskæftigelsen gennem de traditionelle arbejdsmarkedsreformer er dog beskedent sammenholdt med tidligere og der er dermed behov for en anden type reformer end dem vi har gennemført siden 1990’erne.

Regeringen har derfor nedsat en kommission for andengenerationsreformer, med Professor Nina Smith som formand. De skal se på, hvordan vi kan løfte beskæftigelsen og samtidig mindske uligheden. Kommissionen skal se på hvordan flere får uddannelse og kommer i job.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00