Russisk ambassadør: NATO har ingen rolle i Arktis

Fire af de fem arktiske kyststater er også medlemmer af NATO. Kun Rusland står udenfor. Det er dog uhyre vigtigt, at de fire arktiske NATO-medlemmer ikke bruger forsvarsalliancen som platform for operative opgaver i Arktis. Det mener Ruslands ambassadør til Danmark, Mikhail Vanin.

”Ingen militarisering af Arktis og ingen NATO-involvering i arktiske forhold. Vi er som medlemmer af Arktisk Råd i stand til at løse alt sammen uden yderligere aktører og uden truende militære komponenter, siger Mikhail Vanin til Arktis Nyt, da vi møder ham over en kop kaffe på Ruslands ambassade på Østerbro i København.

I ambassadørens optik må Norge, Canada, Danmark og USA hver for sig godt operere militært i Arktis - sådan som de allerede i stigende grad gør. Ikke mindst i Norge, hvor man investerer i nye ubåde, antiubådsfly, spionskibe og F-35 kampfly. Det er dog vigtigt for russerne, at NATO-landenes ageren ikke koordineres i NATO-regi.

Login

  • Anmeld

    Peter Hansen

    Utroværdigt, rusland har intet at gøre på Krim og i resten af Ukraine..... Rusland er nok en af de største hyklere i verden, deres troværdighed kan ligge på et meget lille sted!

    NATO bør have lov til, at agere hvor de vil indenfor de lande som er medlem, det skal Rusland ikk blande sig i1

    Så vidt jeg ved er Rusland også godt i gang med at gen åbne baser og opruste i arktis, hvilket kun bekræfter min ovenstående "fordom".